• +381638581671
  • Чедомира Николића Гајина 7, 11462 Велики Борак
  • Понедељак – Субота: 09 – 19h

Багремов мед

Багремов мед је одлично кардиотонично и неуротонично средство. Ова врста меда препоручује се код стомачно-цревних обољења, сметњи у варењу, обољења јетре и бубрега, а делује и умирујуће на организам.

Мед од багрема садржи глукозиде флавоноидног порекла, испарљива уља и умерене количине испарљивих и неиспарљивих антимикробних материја.

Применом овог меда искључиво под лекарским надзором, може се постићи изузетан антидијабетичарски ефекат. Стога се мед багрема препоручује и здравим особама као превентива.

Локације медобрања: Поморавље, Хомоље, Рудник, Делиблатска Пешчара …

550.00RSD1,000.00RSD

Очисти

Опис

Багремов мед – карактеристике

Багремов мед је пријатног мириса и укуса, готово прозиран, водено бистар пчелинји производ. Кристалише споро у виду ситних зрна млечно -беле боје који подсећају на снег.

Међу потрошачима нарочито је цењен због тога што се тешко и споро кристалише услед великог садржаја фруктозе 41% и глукозе 35%.

Inače, bагремов мед je пореклом из Северне Америке. Добија се од нектара из цвета багрема.

Кратак историјат меда од багрема

Багрем се прво појавио у Паризу давне 1601. године. Због своје корисности брзо се распространио по целој Европи. Његове изванредне карактеристике откривале су се постепено.

Прво је служио као украс по парковима градова и вртовима имућних домаћина. Како је време пролазило, показало се да је одличан и за пошумљавање пешчара и других голети.

Тако се 1828. појавио и у Србији управо на Делиблатској пешчари. Од тог времена полако су се створили услови да се појаве и први багремов мед.

Мед од багрема, у поређењу са ливадским медом, садржи мање полена што га квалификује као погоднијег за људе који су склони поленској алергији.

Уз препоруку лекара, багремов мед користе и дијабетичари, јер је одлична замена за шећер и вештачке заслађиваче.

Лековита својства

  • Ова врста меда садржи глукозиде флавоноидног порекла, испарљива уља, као и умерене колицине испарљивих и неиспарљивих антимикробних материја.
  • Мед добијен од багрема примењује се као добро, кардиотонично и неуротонично средство.
  • Препоручује се за лечење стомачно-цревних обољења, код болесника са сметњама у варењу, код обољења јетре, бубрежних обољења, а делује и умирујуће на организам.
  • Његовом применом, али искључиво под лекарским надзором и контролом, може се постићи изузетно користан антидијабетичарски ефекат.

Мед од багрема, у поређењу са ливадским медом, садржи мање полена што га квалификује као погоднијег за људе који су склони поленској алергији. Уз препоруку лекара, багремов мед користе и дијабетичари, јер је одлична замена за шећер и вештачке заслађиваче.

Додатне информације

тежина

1000гр, 500гр

0