• +381638581671
  • Čedomira Nikolića Gajina 7, 11462 Veliki Borak
  • Ponedeljak – Subota: 09 – 19h

Medni likeri su veoma popularni proizvodi na bazi meda kod nas i na celom Balkanu. Sve njih karakteriše spoj prirodnih darova, dokazana lekovitost, predivan ukus  i  doživljaj blaženstva dok ih konzumiramo.

Medni likeri iz naše ponude su:

Medni likeri i lekovita svojstva

  • Srpska šljivovica – domaća srpska šljivova prepečenica proizvedena na tradicionalan srpski način. Prepečenica vrhunskog kvaliteta za istinske ljubitelje ovog na daleko poznatog i cenjenog pića. Brižljivi odabir najkvalitetnijih sorti šljive, pažljiv i kontrolisan proces vrenja i destilacije kao rezultat daju odličnu i nadaleko poznatu srpsku šljivovu prepečenicu.
  • Pelinkovac je pripremljen od lekovitog bilja, posebne vrste meda i domaće šljivovice.
  • Višnjevača je medni liker sa zrelim višnjama pripremljen po tradicionalnom receptu.
  • Orahovača se priprema sa zelenim orasima i medom, takođe po tradiciji i receptu naših predaka.

Zeleni orasi su bogati lekovitim sastojcima, posebno sočne zelene ljuske. Služe za preventivu i lečenje raznih obolenja još od vremena starih Grka i Rimljana. Da su zaista lekoviti potvrđuju i savremena ispitivanja. Pre svega, mladi orasi su prebogati vitamina i mineralima. Zato su pogodni za pripremu najrazličitijih lekovitih preparata i napitaka. Pored vitamina C zeleni orasi su bogati i sa vitaminima E, B1, B6, B9, omega-3 masnim kiselinama i i fenolnim jedinjenjima.

Da i ne govorimo koliko su čuveni po količini minerala kao što su jod, kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvožđe i mnogi drugi. Preparati od zelenih oraha služe za jačanje slabašnih kao što su mala deca i malokrve osobe. Naravno, za odrasle i zdrave osobe, orahovača je pravi izbor za okrepljenje u toku celog dana. Kod nas, kao i na celom Balkanu, mlečni oraščići i zelene ljuske mešaju se sa medom i koriste kao slatko koje je prepuno lekovitim sastojcima. Kod nas je veoma popularno da se od mladih zelenih oraha pripremaju tinkture, sirupi i lekovite rakije (orahovac, orahovača, itd).

Prikazani svi od ukupno 5 rezultata

0