• +381638581671
  • Чедомира Николића Гајина 7, 11462 Велики Борак
  • Понедељак – Субота: 09 – 19h

Медни ликери су веома популарни производи на бази меда код нас и на целом Балкану. Све њих карактерише спој природних дарова, доказана лековитост, предиван укус  и  доживљај блаженства док их конзумирамо.

Медни ликери из наше понуде су:

Медни ликери и лековита својства

  • Српска шљивовица – домаћа српска шљивова препеченица произведена на традиционалан српски начин. Препеченица врхунског квалитета за истинске љубитеље овог на далеко познатог и цењеног пића. Брижљиви одабир најквалитетнијих сорти шљиве, пажљив и контролисан процес врења и дестилације као резултат дају одличну и надалеко познату српску шљивову препеченицу.
  • Пелинковац је припремљен од лековитог биља, посебне врсте меда и домаће шљивовице.
  • Вишњевача је медни ликер са зрелим вишњама припремљен по традиционалном рецепту.
  • Ораховача се припрема са зеленим орасима и медом, такође по традицији и рецепту наших предака.

Зелени ораси су богати лековитим састојцима, посебно сочне зелене љуске. Служе за превентиву и лечење разних оболења још од времена старих Грка и Римљана. Да су заиста лековити потврђују и савремена испитивања. Пре свега, млади ораси су пребогати витамина и минералима. Зато су погодни за припрему најразличитијих лековитих препарата и напитака. Поред витамина Ц зелени ораси су богати и са витаминима Е, Б1, Б6, Б9, омега-3 масним киселинама и и фенолним једињењима.

Да и не говоримо колико су чувени по количини минерала као што су јод, калијум, фосфор, калцијум, магнезијум, гвожђе и многи други. Препарати од зелених ораха служе за јачање слабашних као што су мала деца и малокрве особе. Наравно, за одрасле и здраве особе, ораховача је прави избор за окрепљење у току целог дана. Код нас, као и на целом Балкану, млечни орашчићи и зелене љуске мешају се са медом и користе као слатко које је препуно лековитим састојцима. Код нас је веома популарно да се од младих зелених ораха припремају тинктуре, сирупи и лековите ракије (ораховац, ораховача, итд).

Приказани сви од укупно 5 резултата