• +381638581671
  • Čedomira Nikolića Gajina 7, 11462 Veliki Borak
  • Ponedeljak – Subota: 09 – 19h

Upoznajte Pčelarsko gazdinstvo Novković, Barajevo, Beograd

Pčelarsko gazdinstvo Novković ima iza sebe dugi niz godina bavljenja pčelarstvom što je porodici Novković donelo veliko iskustvo koje je prenošeno sa kolena na koleno. Svaka generacija je dala značajan doprinos u razumevanju i poboljšavanju tehnologije pčelarenja.

Iako nekada hobi, danas pčelarstvo predstavlja jedini izvor prihoda za porodicu. Obim posla postao je toliki da zahteva svakodnevni angažman nekoliko ljudi tokom cele godine.  Upravo ova činjenica nameće pčelarskom gazdinstvu Novković obavezu i cilj da postiže vrhunske rezultate u proizvodnji pčelinjih proizvoda i negovanju pčelinjih društava.

Uz pčelinjak od oko 400 mobilnih košnica, poznavanje pašnih prilika,  kao i pažljivim odabirom terena moguće je ostvariti očekivane rezultate. U našoj paleti proizvoda možete pronaći pravi med i ostale pčelinje proizvode vrhunskog kvaliteta sa ekološki čistih terena iz raznih krajeva Srbije.

Naša misija i vizija

Pčelarsko gazdinstvo Novković se bavi proizvodnjom prirodnih pčelinjih proizvoda generacijama. U poslednjih 25 godina pčelarstvo je glavni izvor prihoda porodice Novković. Ljubav prema pčelama, prirodi i zdravoj hrani jedan je od glavnih motiva za bavljenje ovim poslom.

U radu primenjujemo tehnologiju modernog pčelarenja.  U skladu sa tim konstantno selimo naše pčele na pažljivo odabrane terene. Na ovaj način obezbeđujemo najbolju pašu za pčele. Trudimo se da njihova israna bude što raznovrsnija u pogledu dostupnog medonosnog cveća i drveća.

Zdrave i srećne pčele daju više meda. To je jedan od glavnih ciljeva ovog posla. Pored meda, iz košnica dobijamo polen, propolis, matični mleč, pergu, saće sa medom i pčelinji vosak. Ovi sirovi proizvodi predstavljaju glavne sirovine za naše ostale proizvode. To su razne mešavine za jačanje imuniteta, apikozmetiku i specijalna pića.

Novković - youtube kanal

Kao i do sada – u službi Vašeg zdravlja,

Činjenica je da su se pčelinja društva hiljadama godina sama brinula o svom zdravlju. U poslednjih 100 godina došlo je do pojave brojnih virusnih i parazitskih oboljenja pčelinjih zajednica, pa je budno oko i proaktivno delovanje pčelara postalo ključno za opstanak pčela. Pošto koristimo pčelinje proizvode kao hranu i lek, red je da i pčele imaju koristi od nas.

Pčelarsko gazdinstvo Novković - Naše pčele

Kako se iz teksta iznad može i naslutiti naša misija i vizija su jasne. Mi proizvodimo prirodne pčelinje proizvode vrhunskog kvaliteta i bavimo se njihovim plasmanom. Naša vizija je da budemo u krugu vodećih proizvođača pčelinjih proizvoda u Srbiji, a da naše ime kao i do sada ostane sinonim kvaliteta.

Pčelarsko gazdinstvo Novković – Veliki Borak, Barajevo, Beograd – Prodajna mesta

Subscribe for weekly news