• +381638581671
  • Čedomira Nikolića Gajina 7, 11462 Veliki Borak
  • Ponedeljak – Subota: 09 – 19h

Apikomplet 3

Apikomplet 3 – 500g
Razmera mešavine: Med 1kg, matični mleč 15g, polen 150g i propolis 50g.

Povećana doza matičnog mleča i polena, uz dodatak propolisa, predstavlja veoma moćan imuno-energetski preparat. Njegova upotreba preporučuje se kada organizam zahteva maksimalnu pomoć i to:

  • kod velikih fizičkih i umnih napora (sportisti koji naporno treniraju, studenti, intelektualci)
  • nakon hirurških intervencija i većih gubitaka krvi
  • osobama čiji je imuni sistem usled dugotrajnih i teških bolesti naglo opao
  • ljudima izloženim virusnim infekcijama u kolektivu ( prosveta, zdravstvo, predškolske ustanove …)

2,000.00RSD

Opis

Apikomplet 3

mešavina matičnog mleča, polena i propolisa u medu

Apikomlet 3  je veoma moćan imuno-energetski preparat.

U oblasti prirodnog zdravlja i ishrane koja se stalno razvija, postoji nekoliko supstanci koje su privukle pažnju i oduševljenje istraživača i zdravstvenih entuzijasta, poput mešavine matičnog mleča, polena i propolisa u medu – Apikomplet 3. Ovi jedinstveni pčelinji proizvodi se dugo cene zbog svog potencijala da podrže i ojačaju imuni sistem, poboljšaju nivo fizičke izdržljivosti ljudskog organizma i služe kao moćan dodatak ishrani. U daljem tekstu istražićemo neverovatne lekovite moći matičnog mleča, polena i propolisa u medu. Njihovu ulogu prirodnog imunomodulatora i potencijal da obogate svet ishrane za sportiste i pojedince koji vode računa o zdravlju pronađite u teglici našeg proizvoda Apikomplet 3.

Razumevanje moći mešavine matičnog mleča, polena i propolisa u medu

Da biste zaista cenili  lekovite moći matičnog mleča, polena i propolisa u medu, neophodno je dublje zaroniti u njihova individualna svojstva i prednosti.

Matični mleč, koji se često naziva „hrana kraljeva“, je supstanca bogata hranljivim materijama koju proizvode mlade pčele za hranjenje matice. Prepuna vitamina, minerala i amino kiselina, veruje se da ova želatinasta supstanca ima anti inflamatorna, anti oksidativna svojstva i svojstva protiv starenja. Takođe je poznato da podržava hormonsku ravnotežu i promoviše proizvodnju kolagena, što ga čini traženim sastojkom u proizvodima za negu kože.

Polen je, s druge strane, muška reproduktivna komponenta u cvetnim biljkama, koju pčele sakupljaju kao primarni izvor proteina i esencijalnih hranljivih materija. Bogat vitaminima, mineralima, antioksidansima i enzimima, polen je cenjen zbog svoje sposobnosti da pojača imunološku funkciju, smanji upalu i poboljša atletske performanse.

Na kraju, propolis, lepljiva smola koju pčele sakupljaju iz biljaka, poznat je po svojim antimikrobnim, antivirusnim i imunomodulatornim svojstvima. Pčele koriste za oblaganje pukotina i sterilizaciju košnica, propolis se dugo koristi u tradicionalnoj medicini za podršku zarastanju rana i borbi protiv infekcija.

Zajedno, ove moćne komponente u medu stvaraju sinergiju koja može imati dubok uticaj na naše zdravlje. U narednim odeljcima ćemo detaljnije istražiti njihove specifične sposobnosti, bacajući svetlo na njihov potencijal da obogate svet ishrane i prirodne medicine.

Zdravstvene prednosti matičnog mleča

Kao što smo ranije spomenuli, matični mleč je hranljiva supstanca koja sadrži širok spektar vitamina, minerala i aminokiselina. Ove komponente rade zajedno kako bi pružile brojne prednosti za naše zdravlje.

Prvo, matični mleč je poznat po svojim snažnim antiinflamatornim svojstvima. Utvrđeno je da smanjuje upale u telu, što može pomoći u ublažavanju simptoma različitih stanja kao što su artritis i astma.

Pored toga, matični mleč je prepun antioksidanata koji pomažu u zaštiti naših ćelija od slobodnih radikala i oksidativnog stresa. Neutralizacijom ovih štetnih molekula, matični mleč može da podrži naš imuni sistem i unapredi opšte zdravlje.

Štaviše, veruje se da matični mleč ima efekte protiv starenja. Njegova sposobnost da poboljša proizvodnju kolagena može pomoći u poboljšanju elastičnosti kože i smanjenju pojave bora.
Poznato je da matični mleč podržava hormonsku ravnotežu, što ga čini korisnim za žene koje doživljavaju menopauzu ili hormonsku neravnotežu. Može pomoći u ublažavanju simptoma kao što su talasi vrućine, promene raspoloženja i umor.

Zdravstvene prednosti matičnog mleča su zaista izuzetne, a uključivanjem u našu svakodnevnu rutinu možemo iskoristiti njegove neverovatne prednosti.

Hranljiva vrednost pčelinjeg polena

Vreme je da skrenemo pažnju na još jedan izvanredan dar pčela – pčelinji polen. Poznat po svojoj visokoj nutritivnoj vrednosti, pčelinji polen se smatra superhranom sa širokim spektrom zdravstvenih prednosti.

Pčelinji polen je bogat izvor vitamina, minerala i enzima koji su našim telima potrebni za napredovanje. Sadrži esencijalne aminokiseline, koje su gradivni blokovi proteina, što ga čini odličnim dodatkom za one koji žele da poboljšaju svoje atletske performanse ili podrže rast i popravku mišića.

Pčelinji polen je snažan pojačivač imunog sistema. Sadrži bioaktivna jedinjenja koja mogu ojačati odbranu našeg tela od infekcija i bolesti. Pokazalo se da redovna konzumacija pčelinjeg polena smanjuje učestalost i težinu uobičajenih bolesti, kao što su prehlade i alergije.

Pored svojih nutritivnih i lekovitih svojstava, pčelinji polen se vekovima koristi kao prirodni pojačivač energije. Njegov visok sadržaj ugljenih hidrata i vitamina B obezbeđuje kontinuirano oslobađanje energije, što ga čini odličnim izborom za sportiste ili bilo koga kome je potrebna prirodna stimulacija.

Dakle, bez obzira da li želite da ojačate svoj imuni sistem, podržite svoje atletske performanse ili povećate nivo energije, pčelinji polen je prirodni dodatak koji vredi razmotriti.

Istraživanje svojstva propolisa za jačanje imuniteta

Dok nastavljamo naše putovanje u svet pčelinjih proizvoda, nemoguće je ne pomenuti propolis, izuzetnu supstancu koju pčele proizvode kombinacijom soka drveta, botaničkih smola i sopstvenih enzima. Poznat po svojim moćnim antimikrobnim svojstvima, propolis se vekovima koristi za odbijanje infekcija i jačanje našeg imunološkog sistema.

Moći jačanja imuniteta propolisa su posledica njegove visoke koncentracije antioksidanata i bioaktivnih jedinjenja. Ova jedinjenja pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala, smanjenju oksidativnog stresa i unapređenju opšteg imunološkog zdravlja. Istraživanja su pokazala da propolis može poboljšati aktivnost imunih ćelija. Takođe stimuliše proizvodnju antitela i podržava prirodnu odbranu tela od virusa, bakterija i gljivica.

Štaviše, propolis ima antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale i podržavanju zdrave imunološke funkcije. Proučavan je zbog svog potencijala u prevenciji i lečenju različitih zdravstvenih stanja, uključujući respiratorne infekcije, kožne bolesti, pa čak i određene vrste raka.

Pored prednosti za jačanje imuniteta, propolis takođe poseduje antioksidativna svojstva. Ona mogu pomoći u zaštiti naših ćelija od oštećenja izazvanih toksinima iz životne sredine, zagađenjem i starenjem. Može doprineti opštem blagostanju i dugovečnosti. Propolis u prahu je jedan od važnih sastojaka u našem proizvodu Apikomplet 3.

Kako da unesete mešavinu matičnog mleča, polena i propolisa u svoju dnevnu rutinu?

Da biste u potpunosti iskoristili  lekovite moći matičnog mleča, polena i propolisa, ove pčelinje proizvode uključite u svoju svakodnevnu rutinu. Iako svaki proizvod nudi jedinstvene prednosti, oni se takođe mogu koristiti zajedno u Našem proizvodu Apikomplet 3 . Na taj način  se povećava njihova efikasnost.
Preporuke za primenu:
Za decu preko 7 godina 1 kafena kašičica dnevno posle jela,
za odrasle 2-3 kafene kašičice dnevno, sportisti i fizički aktivne osobe 2 kafene kašičice pre treninga.
Proizvod lagano otapajte u ustima radi potpunije resorpcije.

Važno obaveštenje:
Ne preporučuje se deci mlađoj od 7 godina, osobama alergičnim na polen, propolis, med i matični mleč.
Ako uzimate bilo kakve lekove, važno je da se konsultujete sa svojim lekarom pre upotrebe Apikomplet 3.