• +381638581671
  • Чедомира Николића Гајина 7, 11462 Велики Борак
  • Понедељак – Субота: 09 – 19h

Сунцокретов мед

Опис: Сунцокретов монофлорни мед.
Нето маса: Означена на амбалажи
Упутство за употребу: Директно конзумирање.
Земља порекла: Србија.
Услови чувања: Чувати на тамном месту и собној температури.
Рок трајања: Означен на амбалажи
Додатне информације: Кристализација је природна особина меда.
Састојци: Природни врцани ливадски-цветни мед.
Произвођач: Пчеларско газдинство Новковић,Чедомира Николића Гајина 7.   11462 Велики Борак
Локације медобрања: Јужни Банат, Вршачки ритови.

ИЗЈАВА О АЛЕРГЕНИМА: Не препоручује се дијабетичарима,особама алергичним на полен и деци млађој од 12 месеци.

НУТРИТИВНА ДЕКЛЕРАЦИЈА

Просечна хранљива вредност 100 гр. производа

енергија………………………….1413kj/337kcal
протеини…………………………0,3 гр.
угљени хидрати…………….82,8 гр.
масти………………………………. 0,1 гр.

600.00RSD1,100.00RSD

Шифра производа: - Категорија: Ознаке: ,

Опис

Сунцокретов мед – карактеристике

Сунцокретов мед је врста меда златножуте боје слабог мириса, али слатког и оштрог укуса. Одликује се веома брзом кристализацијом. Конзумирање кристалисаног меда је веома корисно, јер се дуготрајним отапањем кристала меда преко подјезичних жлезда све корисне материје најкраћим путем уносе у организам.Користећи мед као заслађивач природних цеђених сокова,чајева, млека ,… чините вашем телу велику услугу јер су прости шећери садржани у меду лако сварљиви и не остављају нуспроизводе у процесу варења хране.Сеобом наших мобилних пчелињака на пространа Банатска поља постижемо веома добре приносе квалитетног, сортног сунцокретовог меда. Висине приноса , као и код осталих паша, директно зависе од временских прилика у време паше, спремности пчелињих заједница и вештине пчелара. Последњих година честе су суше које неповољно утичу на количине изврцаног сунцокретовог меда.

Лековита својства

У прилог корисности ове врсте меда говоре бројна доказана лековита својства. Као и остали медови, сунцокретов мед поседује антимикробна својства, и посебно добре хранљиве и профилактичке особине. Сунцокретов мед је од свих осталих природних медова најбогатији материјама које су потребне људском организму, захваљујући високом садржају полена.
Велике количине полена које сунцокрет лучи пчеле складиште у кошници. Даљом прерадом полена, у ћелијама саћа, пчеле стварају пергу која им је неопходна за зиму. Због свог комплексног витаминског и минералног састава  сунцокретов мед се може са сигурношћу препоручити као одличан додатак у исхрани деце у развоју, спортиста, старијих  и особа нарушеног здравља. Потребно је развијати културу конзумације кристалисаног меда, поготово код деце. На тај начин мед дуже задржава у устима,отапа лагано и ресорбује пре него што дође у контакт са желудачном киселином. Треба нагласити да кристалисани мед у потпуности задржава сва своја природна својства и да га као таквог није потребно отапати. Нестручним отапањем меда у неконтролисаним условима може доћи до трајног оштећења меда. Може се, у екстремним случајевима прегревања, десити да изгуби своја природна лековита својства поставши чак и штетан.

Додатне информације

тежина

1000гр, 500гр