• +381638581671
  • Чедомира Николића Гајина 7, 11462 Велики Борак
  • Понедељак – Субота: 09 – 19h

Ливадски мед

Опис: Ливадски цветни мед.
Нето маса: Означена на амбалажи
Упутство за употребу: Директно конзумирање.
Земља порекла: Србија.
Услови чувања: Чувати на тамном месту и собној температури.
Рок трајања: Означен на амбалажи
Додатне информације: Кристализација је природна особина меда.
Састојци: Природни врцани ливадски-цветни мед.
Произвођач: Пчеларско газдинство Новковић,Чедомира Николића Гајина 7.   11462 Велики Борак
Локације медобрања: Кучево, Рудник, Хомољске планине.

ИЗЈАВА О АЛЕРГЕНИМА: Не препоручује се дијабетичарима,особама алергичним на полен и деци млађој од 12 месеци.

НУТРИТИВНА ДЕКЛЕРАЦИЈА

Просечна хранљива вредност 100 гр. производа

енергија………………………….1413kj/337kcal
протеини…………………………0,3 гр.
угљени хидрати…………….82,8 гр.
масти……………………………….< 0,1 гр.

600.00RSD1,100.00RSD

Шифра производа: - Категорија: Ознаке: ,

Опис

Ливадски мед – карактристике

Ливадски мед је једна од најценјенијих врста меда добијених директно из природе. Добија се од нектара цветајућих трава, пољског цвећа, жбуња, шибља и осталог лековитог биља. Управо та разноврсност нектара, која га сачињава, у погледу квалитета даје му предност у односу на монофлорне врсте меда, Жуте до тамно браон је боје, пријатне ароме и слатког укуса. Кристалише релативно брзо након вађења из кошнице због повећаног садржаја глукозе у односу на фруктозу. Обилује разноврсним поленовим зрнцима, са различитих биљних врста, што му даје изузетан састав у погледу нутритивних и лековитих својстава. Не препоручује се дијабетичарима, особама алергичним на полен и деци млађој од 12 месеци.

Препоручена дневна доза: за одрасле 60-100 гр. распоређено у неколико доза,       за децу не више од 30 гр. распоређено у неколико пута.

Својства ливадског меда

Ливадски мед има јако антимикробно својство са врло израженим бактерицидним дејством, чак и при разређењу 1:160. Јача организам и повећава заштитне и имуне механизме у телу. Због својих изузетних својстава спада у ред  најбољих  пчелињих производа.
Приликом конзумирања меда посебно треба обратити пажњу на начин узимања. Организам ће највише корисних и лековитих материја усвојити лаганим отапањем меда у устима. На тај начин највише корисних и лековитих нутријената иде најкраћим путем директно у крвоток. Користећи мед као заслађивач природних цеђених сокова,чајева, млека ,… чините вашем телу велику услугу јер су прости шећери садржани у меду лако сварљиви и не остављају нуспроизводе у процесу варења хране. Потребно је развијати културу конзумације кристалисаног меда, поготово код деце, јер се на тај начин мед дуже задржава у устима, отапа лагано и ресорбује пре него што дође у контакт са желудачном киселином. Треба нагласити да кристалисани мед у потпуности задржава сва своја природна својства и да га као таквог није потребно отапати. Нестручним отапањем меда у неконтролисаним условима може доћи до трајног оштећења меда. Може се, у екстремним случајевима десити, да не само да је изгубио природна својства него постаје чак и штетан (појава ХМФ-хидроксиметилфурфурола).

Додатне информације

Тежина

500g, 980g