• +381638581671
  • Чедомира Николића Гајина 7, 11462 Велики Борак
  • Понедељак – Субота: 09 – 19h

Саће у меду


Саће у багремовом меду

Саће у меду је изузетно корисно за слузокожу дисајних органа. Утиче повољно на регенерацију плућног ткива, те се препоручује пушачима.

1,000.00RSD2,000.00RSD

Шифра производа: - Категорија:

Опис

Восак из саћа делује анти-алергијски. У народној медицини се поуздано зна да они који често жваћу саће са медом ретко обољевају од назеба, упале синуса и прехладе.

Пчелињи восак се разлаже помоћу ензима под називом цираза који у људском организму не постоји, тако да ако прогутамо восак он из нашег организма излази несварен.

Бактерија која је иначе изазивач туберкулозе и друге бактерије које изазивају болести дисајних органа имају опну која је по структури слична воску и која их штити од напада наших одбрамбених ћелија.

Када жваћемо восак, свакодневно и у малим количинама, наш организам почиње да ствара поменути ензим, циразу, како би могао да свари оно што је унето у њега.

На тај начин, организам човека може да створи могућност да разгради воштану опну бактерија које су изазивачи болести. Без ње бектерије не могу да опстану у организму, постају изложене нашим одбрамбеним ћелијама и бивају одстањене из организма.

Код упале синуса или запушеног носа препоручује се жвакање саћа три пута дневно,што дуже,као жвака. Ако се прогута саће восак облаже слузокожу желуца и црева па се препоручује код проблема са пробавом, гастритисом и чиром.

Жвакањем воска са медом у наш организам уносимо биолошки вредне материје које се у њему налазе, на пример витамин А. Доприноси и дезинфекцији усне дупље, смањује појаву каријеса и чисти зубе.  Делотворан је против наслага каменца па се користи и за санирање упаљених десни.

Додатне информације

тежина

1000гр, 500гр