• +381638581671
  • Чедомира Николића Гајина 7, 11462 Велики Борак
  • Понедељак – Субота: 09 – 19h

Шумски мед

Нето: 1 кг.

Шумски мед се препоручује као додатак исхрани током целе године, а посебно у зимском периоду. Боја шумског меда је увек тамна и непрозирна. Густина му је нешто већа од осталих врста медова.

Локација медобрања шумског меда: Пролом бања, Трнови Лаз, Радан планина

1,400.00RSD

Опис

Шумски мед

Шумски мед је тамнија врста меда, опорог укуса. Због високог садржаја минералних материја веома је користан за људску исхрану. Наши пчелињаци смештени на обронцима Радан планине нам обезбеђују добре приносе тако да га  готово увек имамо у понуди.

Шумски мед – уопштене карактеристике:

Шумски мед је посебна врста меда. На тржишту је веома цењен због своје ароматичности и састава који се разликује од других медова. Узрок његове различитости лежи у начину његовог настајања о чему можете више прочитати на нашем блогу. У широј пчеларској заједници увек постоји дилема око тога да ли је овај мед заправо мед у правом смислу те речи, или се мора декларисати као медљика.

Наш шумски мед је посебан и због његовог географског порекла. У близини шумског пчелињака, са кога се добија, налазе се засади лековитог биља: лаванде и жалфије. Ове биљке својим лековитим и ароматичним материјама значајно доприносе квалитету нашег шумског меда. Ово је препознато од стране наших потрошача који нам се увек враћају када га једном пробају.

Због природе настајања медљике коју пчеле сакупљају и од ње праве „шумски мед“, дешава се да понеке године овог меда нема. Због оскудних приноса имамо га у малим количинама, што му додаје вредност на тржишту.

При кристализацији шумског меда настају крупна зрнца. Кристализација почиње након дужег стајања (једна до две године) и спор је процес, па ова врста меда дуго остаје у течном стању. Један од главних разлога за његову спору кристализацију је тај што готово уопште не садржи полен.

 

 

Да ли је шумски мед добар избор за Вас одлучите сами – али ако га одаберете сигурно нећете погрешити!

0